Ouderenzorg – Huisartsenpraktijk Warffum – Warffum
Welkom op onze website

Ouderenzorg

Dit programma richt zich op ouderen die kwetsbaar zijn.

Wanneer ben je kwetsbaar? Kwetsbaarheid bij ouderen komt door te veel problemen bij elkaar. Dit kunnen lichamelijke, geestelijke of sociale problemen zijn. Hierdoor kan de gezondheid achteruit gaan waardoor u minder goed voor uzelf kan zorgen of in het ziekenhuis opgenomen wordt. Als u ouder wordt merkt u soms dat uw geheugen achteruitgaat en dat horen, zien en lopen minder goed gaan. Misschien voelt u zich eenzaam en zijn er weinig mensen die voor u kunnen zorgen.

Wat dan? Het doel van ons is dat wij u sneller en beter kunnen helpen. Samen met u kijken wij wat nodig is om zolang mogelijk gezond te blijven, in een omgeving die u wenst.

Hoe? U blijft gewoon uw huisarts zien, zoals u gewend bent. Daarnaast kunt u vaker bezoek aan huis krijgen van de doktersassistente of praktijkondersteuner Ouderenzorg. Ook kunt u zelf een afspraak maken bij de doktersassistente of praktijkondersteuner als u zich zorgen maakt of hulp nodig heeft. Als er meer hupverleners bij u betrokken zijn, zoals de wijkverpleegkundige, fysiotherapeut overleggen zij, samen met u, welke zorg voor u het beste is en stemmen die zorg dan op elkaar af.