Wensen rondom levenseinde – Huisartsenpraktijk Warffum – Warffum
Welkom op onze website

Beste patiënten, De vakantieperiode is aangebroken en ook doktersassistentes, praktijkverpleegkundigen en huisartsen zullen de komende tijd vakantie hebben. Hierdoor hebben we momenteel te maken met een beperkte personele bezetting. We doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, maar het kan voorkomen dat de wachttijden iets langer zijn dan u van ons gewend ben

Huisartsenpraktijk Warffum Oosterstraat 12 9989 AD Warffum

Wensen rondom levenseinde

 

Neem voldoende tijd om na te denken

 

Als u belangrijke beslissingen moet nemen is het verstandig dat u voldoende tijd reserveert om na te denken en informatie in te winnen. Zo zorgt u ervoor dat u goed voorbereid bent en een weloverwogen keuze kunt maken.

Vaak horen we dat mensen wel behoefte hebben om in gesprek te gaan over hun wensen en vragen over de laatste levensfase, maar het in de praktijk vaak niet doen. In de folder ‘Bent u voorbereid op uw laatste levensfase’ kunt u praktische informatie vinden over dit onderwerp.

Taboe
Misschien is het ook wel te verklaren waarom nog niet álle 75-plussers hun wensen hebben vastgelegd: er rust immers nog altijd een taboe op het bespreken van de dood. In sommige religies en culturen wordt het soms zelfs als een zonde beschouwd om hierover te spreken. Ook in onze samenleving zien we terughoudendheid bij het spreken over de dood. Wat zal de ander daar van denken? Wat is een goed moment? Wanneer spreek je hierover met je partner, de kinderen en de mensen in de zorg?

Belangrijke vragen
Het gaat om belangrijke vragen, die alleen u kunt beantwoorden. Hoe zie ik mijn toekomst? Welke wensen heb ik nog? Met wie zou ik graag nog willen spreken? Wil ik wel of niet gereanimeerd worden? Wil ik wel of niet kunstmatig in leven gehouden worden op de intensive care? Sta ik wel of niet open voor euthanasie? Waar zou ik willen sterven? Thuis, in het ziekenhuis, een verpleeghuis of in een hospice?

Bespreek uw wensen
Door uw wensen voor de laatste levensfase te bespreken, zorgt u voor rust, duidelijkheid en een goed gevoel. In de eerste plaats doet u dat natuurlijk voor uzelf, maar u helpt daarmee ook zeker uw naasten én de mensen in de zorg. Zij weten hierdoor immers wat uw wensen zijn, waar zij aan toe zijn als het eenmaal zover is en hoe zij dan moeten en mogen handelen.

Kijk voor meer informatie op:

https://www.voorbereidinglaatstelevensfase.nl/groningen

Een eenvoudige wilsbeschikking kunt u hieronder downloaden

Eenvoudige Wilsbeschikking 2022_digitaal_invulbaar_A4